ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia a arestat în cursul nopții la granița cu Belarus aproximativ 100 de migranți

14:41 | 18.11.2021 Categorie: Externe

Varşovia, 18 nov. /MOLDPRES/. Aproximativ 100 de migranţi  au fost arestați de forțele de securitate poloneze în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera cu Belarus în noaptea de miercuri spre joi (17-18 noiembrie), a anunţat Ministerul polonez al Apărării, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Ministerul polonez a subliniat că „un grup de aproape 100 de migranţi au fost arestaţi de către serviciile poloneze” și îi acuză pe militarii belaruşi că ‘i-au forţat pe migranţi să arunce cu pietre asupra soldaţilor polonezi cu scopul de a le deturna atenţia’.

„Tentative de trecere a frontierei au avut loc la câteva sute de metri de acolo”, în apropierea localităţii Dubicze Cerkiewne, a subliniat ministerul.

Ministerul Apărării a difuzat o înregistrare video care arată soldaţi polonezi înconjurând un grup important de migranţi ghemuit la sol noaptea într-o pădure lângă un gard de sârmă ghimpată.

Mii de migranţi, în majoritatea originari din Orientul Mijlociu, se află blocaţi de mai multe zile în condiţii de temperaturi aproape de pragul îngheţului de-a lungul frontierei poloneze, de partea belarusă a graniţei, în speranţa de a putea intra pe teritoriul blocului comunitar.

Uniunea Europeană acuză Minskul de orchestrarea din vară a acestui aflux, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva Belarus după reprimarea în 2020 a unei mişcări de contestare a regimului.

Foto: EPA

img21008809

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!