ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul va oferi compensații la facturile de gaz și căldură

17:24 | 18.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Deputații au adoptat astăzi, în prima lectură, proiectul de lege privind compensarea cheltuielilor pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede compensarea, în proporție de 67%, pentru primii 50m3 de gaz natural consumați, iar pentru următorii 100 m3 compensarea va constitui 50% din cuantumul diferenței dintre prețul din luna de facturare și cel din octombrie curent.

Compensația maximă, oferită pentru consumul de gaz natural, va constitui 540 lei. Adițional, pentru energia termică se propune compensarea diferenței, în mărime de 67 la sută, pentru prima gigacalorie consumată. Compensația maximă pentru prima gigacalorie va constitui 450 lei.

Beneficiari ai compensației diferenței de cheltuieli pentru consumul gazului natural sunt aproximativ 746 mii de gospodării casnice. Alți 222 mii de consumatori vor beneficia de compensație pentru utilizarea energiei termice.

Până în luna octombrie tariful pentru consumul de gaz natural a constituit 4,64 lei pentru un m3, pentru noiembrie tariful aprobat este de 11,08 lei. Diferența în urma majorării tarifului constituie 6,44 lei.

Foto: Parlament

img21008821

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!