ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

09:02 | 19.11.2021 Categorie: Comunicate

Ministrul Anatolie Topală a discutat cu reprezentanții Misiunii OSCE despre perspectivele de cooperare în domeniul educației

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut o întrevedere cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova, la 18 noiembrie a.c.

Procesul educațional din școlile de pe malul stâng al Nistrului, consolidarea relațiilor interetnice, promovarea drepturilor omului și a toleranței în societate au fost principalele subiecte abordate.

În acest context, ministrul a mulțumit Misiunii OSCE pentru suportul acordat sistemului educațional pe parcursul ultimilor ani, mai ales în procesul de negocieri din cadrul Grupului comun de lucru în domeniul educației cu Transnistria.

La fel, au fost evidențiate aspecte de colaborare pe subiectul Holocaustului și anume elaborarea curricula opționale – „Holocaust: Istorie și lecții de viață" și pregătirea cadrelor didactice pentru predarea cursului. Implementarea Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice pentru anii 2017 – 2027 și promovarea educației multilingve sunt dimensiuni susținute de OSCE prin seminare, conferințe, studii și au constituit un alt subiect de discuție.

În cadrul întrevederii, oficialii au vorbit și despre perspectivele de colaborare în domeniile de competență ale ministerului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!