ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O campanie anti-contrabandă a fost lansată în Republica Moldova

10:36 | 19.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră au anunțat astăzi că își unesc eforturile în cadrul unei campanii naționale care urmărește informarea publicului privind efectele negative ale contrabandei asupra economiei și societății. Campania „Contrabanda e boală grea!" a fost lansată inițial în România, iar de astăzi este demarată și în țara noastră, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, campania va fi susținută prin afișaje stradale amplasate în apropierea mai multor puncte de trecere a frontierei, spoturi de sensibilizare și roll-up-uri în diferite locuri publice din localitățile de frontieră.

Vameșii atenționează că produsele de contrabandă sunt cele introduse în țară fără plata vreunei taxe. Asta înseamnă mai puțini bani la bugetul de stat și mai puțini bani pentru lucrurile vitale: sănătate, educație, asistență socială, infrastructură. Mai mult, proveniența produselor de contrabandă este întotdeauna îndoielnică, întrucât acestea nu sunt supuse verificărilor în vederea asigurării respectării normelor de igienă sau de calitate.

Foto: Serviciul Vamal

img21008840

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!