ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România menține Republica Moldova în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

11:23 | 19.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic crescut. Republica Moldova rămâne în zona roșie a statelor în care incidența de coronavirus este mare, transmite MOLDPRES.

Autoritățile române au aprobat ieri, printr-o nouă hotărâre, lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. În zona roşie au intrat Cipru, Iordania, San Marino, Groenlanda, Trinidad şi Tobago. Din cauza numărului mare de îmbolnăviri de COVID-19, Republica Moldova rămâne în zona roşie.

Potrivit hotărârii Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Azerbaidjan şi Brunei Darussalam; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Portugalia, Monaco, Chile, Liban şi Guyana;

În zona verde au intrat Thailanda, Iran, Aruba şi Saint Kitts şi Nevis.

Datele statistice arată că, în prima jumătate a lunii noiembrie 2021, în Republica Moldova se atestă o scădere semnificativă a numărului de contaminări cu COVID-19. Față de a două jumătate a lunii octombrie, numărul contaminărilor a scăzut cu aproximativ o treime.

Foto: worldatlas.com

img21008845

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!