ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Curățenia mai continuă în multe instituții”

13:25 | 19.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Șefa statului, Maia Sandu, a susținut astăzi o conferință de presă în care a abordat mai multe subiecte, printre care și prețurile la gaze, dar și procesul de reforme. Ea a precizat că reformele abia au demarat, iar curățenia încă mai continuă în multe instituții de stat, comunică MOLDPRES.

Președintele a menționat că, în primele 100 de zile, Guvernul și-a consolidat echipa, dar a venit și cu o serie de acțiuni în pofida celor trei crize cu care s-a confruntat țara.

„La Parlament mai mult s-a muncit pentru demararea reformei justiției. S-au creat premise ca această reformă să înceapă, chiar daca cea mai importantă lege încă trebuie votată - cea de evaluare externă a judecătorilor și procurorilor. Au fost semnate mai multe Acorduri pe proiecte de investiții. Simt și eu nerăbdarea cetățenilor care vor ca lucrurile să se întâmple mai repede, însă trebuie să respectăm legea”, a opinat Sandu.

„La alegerile parlamentare, cetățenii au făcut ordine în clasa politică și au alungat de la putere mai mulți politicieni corupți care au abuzat de putere. După – a urmat votul în Parlament pentru noul Guvern, care s-a apucat de treabă și a început să curețe statul de elementele corupte. Este un proces lung. E nevoie de un proces serios de sancționare pentru persoanele care au fost implicate în procesele de corupție și urmează un efort serios de recuperare a banilor”, a conchis Sandu.

img21008860

img21008860

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!