ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat a eșuat a treia încercare de a alege conducerea Adunării Populare

13:38 | 19.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Deputaţii nou-aleşi ai Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri (APG) nu au reuşit nici în şedinţa de astăzi să aleagă speakerul şi organele de conducere ale legislativului autonomiei şi au decis să revină asupra subiectului la finele săptămânii următoare, transmite MOLDPRES.

Aceasta este a treia încercare de a alege preşedintele APG care a eşuat. În şedinţa de astăzi a fost înaintată doar o singură candidatură, cea a lui Dmitri Constantinov, care însă a refuzat propunerea şi a cerut ca şedinţa să fie amânată.

Deputaţii de la Comrat au decis ca următoarea şedinţă să fie organizată la finele săptămânii următoare, vineri, 26 noiembrie, conform gagauzinfo.md.

Adunarea Populară a UTA Găgăuzia (Gagauziyanin Halk Toplușu) este autoritatea reprezentativă și legislativă a Unității Teritoriale Autonome cu statut special Gagauz-Yeri, parte componentă a Republicii Moldova. APG se compune din 35 de deputați, aleși pentru un mandat de patru ani, în circumscripții teritoriale uninominale, prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.

Ultimele alegeri în APG au avut loc pe 19 septembrie.

Foto: gagauzinfo.md

img21008861

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!