ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ankara se vor desfășura Zilele Culturii Moldovenești în Turcia

13:43 | 19.11.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Culturii, împreună cu Ambasada Republicii Moldova la Ankara și Ministerul Culturii și Turismului al Republicii Turcia, organizează în perioada 23-28 noiembrie Zilele Culturii moldovenești, prilejuite aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Evenimentul va avea loc la Ankara și cuprinde mai multe acțiuni culturale, printre care spectacole de muzică și dans popular. Astfel, pe data de 23 noiembrie, în sala Congresium va evolua Ansamblul Național Academic de dansuri populare „Joc”. Concertul orchestrei ”Lăutarii” va avea loc pe 24 noiembrie, în incinta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası. În cadrul manifestării va evolua și Ansamblul găgăuz de dans “Kadînja”. Tot aici, vor fi vernisate expoziții de pictură (27-28 noiembrie).

Potrivit organizatorilor, promovarea tradițiilor și obiceiurilor naționale sunt direcțiile prioritare de cooperare dintre țări. Zilele Culturii Moldovenești în Turcia au scopul de a accentua importanța promovării diversității culturale și a dialogului intercultural, cultura fiind o platformă strategică pentru dezvoltarea socio-economică a unui stat.

Foto: Ministerul Culturii

img21008862

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!