ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Andrei Spînu a convenit la Kiev mai multe subiecte în domeniul transporturilor

13:51 | 19.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, se află într-o vizită de lucru la Kiev, unde a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Oleksandr Kubrakov. Agenda oficialilor a inclus mai multe subiecte importante pentru părţi, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Andrei Spînu, în urma discuţiilor s-a ajuns la înțelegerea că vor fi grăbite procedurile de construcție a podului Cosăuți–Yampol, convenindu-se şi asupra relansării circulației cursei de tren Chișinău – Kiev.

„Am discutat necesitatea reabilitării liniilor de cale ferate aflate pe teritoriul Ucrainei, între stațiile Halta 111 – Basarabeasca, Halta 208 – Greceni, Etulia – Giurgiulești. Am vorbit și despre facilitarea tranzitului trenurilor pe teritoriul Ucrainei prin sectorul de cale ferată Giurgiulești - Reni – Etulia”, conform vicepremierului.

De asemenea, Spînu a anunţat că s-a convenit asupra tuturor aspectelor procedurale necesare pentru asigurarea, cât mai curând, a implementării regimului liberalizat de transport de marfă în regim bilateral și tranzit între ambele țări. „Am primit asigurări că într-un termen scurt va fi dat curs solicitării de a fi majorat contingentul de autorizații de tranzit transport mărfuri între ambele state”, a relevat ministrul Infrastructurii.

Vicepremierul Andrei Spînu efectuează în perioada 18-19 noiembrie o vizită de lucru la Kiev. Oficialul este însoţit de secretarii de stat în domeniile transporturilor și energetic.

Agenda de lucru a vicepremierului include mai multe întrevederi cu oficiali din Ucraina, cum ar fi ministrul Energiei, German Hałuszczenko, ministrul Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, directorul general al GTS (Operator al sistemului de transportare a gazelor) din Ucraina, Serghei Makogon, directorul NPC Ukrenergo, Volodymyr Kudrytskyi, directorul general al Căilor ferate din Ucraina Ukrzaliznytsia, Alexander Kanishin, directorul executiv al Naftogaz, Yuriy Vitrenko, directorul general al Ukrtransgaz, Serhiy Pereloma.

Foto: facebook.com

img21008863

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!