ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Cabinetul de miniștri a aprobat noua componență a Consiliului național pentru problemele veteranilor de război

17:57 | 19.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Consiliul național pentru problemele veteranilor de război va avea o componență nouă și un Regulament de activitate revizuit. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, o serie de modificări la Hotărârea cu privire la Consiliul respectiv, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Potrivit documentului, în componența Consiliului vor fi incluși secretarii generali ai ministerelor nou create, conducătorii autorităților publice, precum și președinții unor asociații ai veteranilor de război. 

În același timp, în scopul consolidării și eficientizării activității Consiliului naţional pentru problemele veteranilor de război, vor fi operate unele completări de ordin tehnic la Regulamentul de funcționare a organului consultativ. 

Consiliul național pentru problemele veteranilor de război și familiilor acestora a fost instituit prin Hotărâre de Guvern și are menirea de a îmbunătăți protecția socială a veteranilor de război din țara noastră și a membrilor familiilor lor. Acesta este un organ colegial consultativ cu scopul de a coordona politicile de stat, programele, planurile și acțiunile de protecție socială a participanților la conflicte armate.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!