ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a numit un nou Secretar de Stat la ministerul Educației și Cercetării

18:17 | 19.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării va avea un nou Secretar de Stat. Guvernul a numit-o astăzi în această funcție pe Galina Rusu, conferențiar universitar și doctor în științe fizico-matematice, cu o experiență de 20 de ani în cadrul facultății de matematică și informatică a Universității de Stat, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Începând cu 2015, a deținut funcția de decan  în cadrul aceleași instituții. Galina Rusu este deținătoarea Premiului municipal pentru tineret în domeniul științei, tehnicii, literaturii și artelor pentru anul 2012.

În cadrul ședinței de astăzi, cabinetul de miniștri a aprobat și numirea lui Alexandr Manciu în funcția de director general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

Alexandr Manciu deține un master în medicină veterinară și a efectuat studii doctorale la Universitatea Agrară de Stat din Moldova. Din 2014, activează în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, inclusiv în funcții manageriale. De asemenea, în perioada 2016 - 2017 a activat în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Foto: Guvern

img21008880

img21008880

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!