ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană cere Bulgariei să accelereze ritmul vaccinării împotriva COVID

19:24 | 19.11.2021 Categorie: Externe

Sofia, 19 nov. /MOLDPRES/. Comisarul european pentru Piața Internă Thierry Breton a declarat vineri că "Bulgaria trebuie să-şi intensifice ritmul vaccinării împotriva COVID-19 pentru a limita riscurile pentru sănătate pentru populația sa şi pentru alte ţări, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Mai puțin de 30% din cetățenii Bulgariei sunt vaccinați cu cel puțin o doză. Aceasta este cea mai mică rată de vaccinare din UE și, în consecință, Bulgaria a înregistrat cea mai mare rată de deces din cauza COVID-19 din blocul comunitar.

„Primul risc este, desigur, pentru populaţia bulgară, însă există riscul să se genereze o nouă variantă, care ar fi mai rezistentă decât celelalte”, a declarat Thierry Breton într-o conferinţă de presă la Sofia.

„Nu vreau să vorbim despre o posibilă variantă bulgară (de coronavirus) în iarnă. Şi, dacă nu facem nimic, s-ar putea să vedem o variantă bulgară pentru că sunt prea mulţi oameni care nu sunt vaccinaţi”, a mai spus el.

Guvernul de la Sofia a raportat vineri 2.785 de noi infectări, în scădere faţă de un număr record în octombrie, şi 155 de noi decese. Pandemia de coronavirus a provocat până acum 26.985 de decese în ţara cu 7 milioane de locuitori.

În ultimele 24 de ore 22.000 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în întreaga țară, numărul total ajungând la peste 3,1 milioane, a anunţat Ministerul bulgar al Sănătăţii.

În octombrie, guvernul interimar a introdus obligativitatea certificatului verde în numeroase spaţii interioare în încercarea de a încuraja vaccinarea.

Foto: journalgeneraldeleurope.org

img21008881

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!