ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

ANRE a ajustat prețul provizoriu la energia electrică produsă și tariful provizoriu pentru energia termică

12:50 | 20.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în ședința publică de astăzi, a aprobat pentru Termoelectrica SA tariful provizoriu pentru energia termică livrată consumatorilor, ce constituie 1 772 lei/Gcal (fără TVA) și prețul provizoriu pentru energia electrică produsă în mărime de 237 bani/kWh (fără TVA), cu punerea în aplicare de la 1 noiembrie curent, informează MOLDPRES.

Aceste aprobări au avut loc în corespundere cu Dispoziția nr. 5 din 19 noiembrie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, au precizat surse de la Termoelectrica.

E de menționat că toți consumatorii SACET (Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică), la livrarea energiei termice vor beneficia de mecanismul de compensare aprobat de Guvern, ce prevede compensarea diferenței dintre tarifele la energia termică în mărime de 67% pentru prima gigacalorie.

Foto: ea.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!