ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Preşedintele Joe Biden a împlinit 79 de ani

11:49 | 21.11.2021 Categorie: Externe

Washington, 21 nov. /MOLDPRES/. Joe Biden, cel mai în vârstă preşedinte în exerciţiu al Statelor Unite, şi-a sărbătorit sâmbătă ziua de naştere (79 de ani) împreună cu familia, la o zi după un control medical care l-a declarat "apt" să conducă ţara, informează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Preşedintele democrat îşi petrece acest sfârşit de săptămână în oraşul natal Wilmington, situat la 170 de kilometri distanţă de capitala Washington, şi nu are niciun eveniment public pe agendă.

"La mulţi ani prietenului meu, fratelui meu", i-a urat pe Twitter Barack Obama. Joe Biden a fost vicepreşedinte în administraţia Obama timp de opt ani.

"America vă mulţumeşte pentru compasiunea, decenţa, dragostea pentru naţiune, precum şi pentru conducerea şi ambiţia dumneavoastră", a subliniat preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cu doi ani mai în vârstă.

În ajunul zilei sale de naştere, Joe Biden a fost supus unui control medical în urma căruia a fost declarat "apt" pentru exercitarea funcţiei de preşedinte, potrivit doctorului său.

Examinarea a inclus o colonoscopie sub anestezie în timpul căreia Joe Biden şi-a transferat pentru scurt timp prerogativele vicepreşedintei Kamala Harris, care a devenit astfel, pentru scurt timp, prima femeie care a deţinut prerogative prezidenţiale din istoria SUA.

Joe Biden a făcut deja public faptul că intenţionează să candideze pentru un nou mandat în 2024.

Unii susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump (75 ani) nu pierd nicio ocazie pentru a pune la îndoială public, într-un mod mai mult sau mai puţin deschis, sănătatea fizică şi luciditatea actualului lider de la Casa Albă.

Foto: newstatesman.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!