ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Emil Gaju va avea loc la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

09:46 | 22.11.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc mâine, 23 noiembrie, începând cu ora 18.30, spectacolul ”O aventură tomnatică” de Semion Zlotnikov, în regia lui Emil Gaju, notează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, “O aventură tomnatică” reprezintă o incursiune insolită în universul casnic al zilelor noastre. Este o comedie dulce-acrișoară, farsă cu subînțelesuri, plină de replici sclipitoare. Spectacolul prezintă o radiografie necruțătoare a vieții unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt. Scenografie -  Ecaterina Mihalachi, coordonator scenografie - Iurie Matei și selecție muzicală - Alexandru Târșu. Premiera spectacolului a avut loc în 2014. Rolurile principale sunt interpretate de Angela Cărăuș și Nicu Suveică.

Pe 23 și 24 noiembrie, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art”, își așteaptă publicul la spectacolul ”ZACS”, o comedie grotescă cu situații diverse și pline de umor. O mireasă care așteaptă și un mire care nu vine. ”ZACS” este o reflecție a societății anilor ‘90 cu reverberații în actualitate. Un spectru de relații clasice familiale, în care ne oglindim regăsindu-ne. 21 de caractere într-un delir nupțial. Regie - Daniela Burlaca. Actori - Cristina Trînbaci, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Victoria Botnar, Mihai Bordian, Viorel Cozma, Iurie Gologan, Alexandrina Gologan și Ilie Ștefanesa.

Miercuri, 24 noiembrie, la 18.30, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine”. Spectacolul este un recital despre viața artistică a regretatei cântărețe, supranumită „Maria cea fără de moarte, neuitata și celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”. Regie și scenariu - Nelly Cozaru. În rolul titular - actrița Tinca Gorcenco.

Joi, 25 noiembrie, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Hamlet în sos picant”, după dramaturgul italian Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru Cozub. Potrivit lui Alexandru Cozub, premiera “Hamlet în sos picant” desfășoară o panoplie de situații comice savuroase pe canavaua unei piese-reverie mustind umor (pe alocuri negru). Acțiunea are loc la Castelul Elsinore, însă nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde master-șeful Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet.

”Spectacolul prilejuiește publicului reîntâlnirea cu actorii Petru Hadârcă, Angela Ciobanu, Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focșa, Mihai Zubcu și Alexandru Pleșca. Expresiv şi ghiduș, ansamblul artistic melanjează uluitor magia muzicii, cinismul duios, acrobațiile sentimentale şi rostirea plină de farmec”, a mai sus regizorul.

În aceeași zi, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va oferi publicului spectacolul ”Cutia Neagră”, după un scenariu de film semnat de autorii italieni Philippe Bologna și Paolo Costella, în regia Danielei Burlaca, adaptare scenică – Boris Cremene. Potrivit organizatorilor, „Cutia Neagră” este un spectacol autentic despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane, care provoacă discuții controversate, demască spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. 

img21008911

img21008911

img21008911

img21008911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!