ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În municipiul Bălți rezultatul preliminar al votării arată că Marina Tauber se află pe primul loc

08:16 | 22.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Rezultatele preliminare ale numărării voturilor în municipiul Bălți arată că reprezentantul Partidului Politic Șor, Marina Tauber are cel mai mare număr de voturi acumulate la alegerile de ieri pentru funcția de primar, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală a anunțat că organele electorale ierarhic inferioare au încheiat procesul de numărare a voturilor și au prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi pentru funcția de primar în municipiul Bălți și alte 14 localități din țară.

În municipiul Bălți, unde au participat 11 candidați la postul de primar, Marina Tauber a acumulat cel mai mare număr de voturi - 15 918 (47,93%), pe locul secund se află candidatul independent Nicolai Grigorișin – 6 951 de voturi iar pe locul al treilea Alexandr Nesterovschi cu 4 677 voturi.

Informația prezentată până la recepționarea documentelor în original de la consiliile electorale de circumscripție electorală poartă un caracter preliminar.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, candidatul pentru funcţia de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare. În cazul în care niciun candidat nu întruneşte această condiție, în termen de 2 săptămâni se va proceda la al doilea tur de scrutin cu 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Duminică, 21 noiembrie, au avut loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară. 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!