ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bălți va fi organizat al doilea tur de scrutin pentru desemnarea primarului

09:02 | 22.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi de ieri arată că în municipiul Bălți și în alte cinci localități din țară nici un candidat nu a acumulat 50 la sută din voturile exprimate pentru a câștiga din primul tur scrutinul pentru funcția de primar, transmite MOLDPRES.

Conform Codului electoral, dacă niciunul dintre candidați nu a acumulat cel puțin jumătate din numărul de voturi exprimate de alegătorii care au participat la alegeri, în două săptămâni va fi organizat un al doilea tur de scrutin. În turul doi participă primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur.

Conform datelor preliminare ale alegerilor noi din municipiul Bălți, nici unul dintre cei 11 candidați care au participat la scrutin nu a întrunit mai mult de 50 la sută din sufragiile exprimate pentru a învinge din primul tur. Candidatul Partidului Șor, Marina Tauber, a acumulat circa 48 la sută din voturi iar pentru candidatul independent Nicolai Grigorișin au votat aproximativ 21 la sută.

În municipiul Bălți s-a înregistrat o rată de participare de circa 33 la sută, cea mai scăzută consemnată până în prezent la alegerea unui primar.

img21008914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!