ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lukașenko cere Germaniei să preia migranții

15:07 | 22.11.2021 Categorie: Externe

Minsk, 22 nov. /MOLDPRES/. Președintele Belarus cere Germaniei  să preia din migranţii care se află la frontiera belaruso-poloneză, însă este gata să soluționeze şi singur problema, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

"Vom rezolva şi singuri problema acestor oameni, dacă Germania nu-i va prelua. Ce ne rămâne de făcut? Nu avem altă soluţie. Însă noi trebuie să le cerem germanilor să-i preia", a subliniat Lukaşenko.

Șeful statului belarus a atenţionat partea poloneză cu privire la consecinţele închiderii frontierei. "Aceasta este mai degrabă o adresare către polonezi. Auziţi, probabil, ameninţările permanente din partea acestor politicieni şi conducători sălbatici ai Poloniei: vom închide frontiera. În acest sens pot spune doar atât: vor închide, să le fie de bine. Dacă e mai comod astfel, să o închidă. Însă înainte de aceasta ar trebui să se gândească, cum vor comunica ei cu Rusia, China şi în general cu Estul", a atenţionat preşedintele belarus.

În pofida situației extrem de tensionate, Lukaşenko a afirmat că nu vrea o confruntare la frontiera belaruso-poloneză, ceea ce ar echivala cu un conflict armat.

De câteva luni, mii de migranţi încearcă  să ajungă în Uniunea Europeană dinspre Belarus. Situaţia a degenerat în ultimele săptămâni şi mai multe mii de persoane au rămas blocate la frontiera polonezo-belarusă, provocând tensiuni importante între Minsk, susţinut de Moscova, şi Bruxelles. Europenii acuză regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko de faptul că a orchestrat acest aflux de migranţi - majoritatea provenind din Orientul Mijlociu - eliberându-le vize, ca să se răzbune pentru sancţiunile occidentale.

Foto: theworldnews.net

img21008923

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!