ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul general al Consiliului Europei a vizitat autonomia găgăuză

13:08 | 22.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, s-a întâlnit astăzi cu Maria Pejcinovic Buric, Secretar general al Consiliului Europei, care se află într-o vizită în Republica Moldova. Părțile au discutat mai multe probleme legate de situația politică din țara noastră și relația dintre autoritățile centrale și cele regionale, transmite MOLDPRES.

Bașcanul a subliniat în cadrul întrevederii că autoritățile din regiune au ca scop studierea și implementarea celor mai bune practici internaționale menite să îmbunătățească funcționalitatea autonomiilor. În acest scop, se pregătește o conferință internațională privind Construcția și Dezvoltarea Comunităților Autonome, care va avea loc sub auspiciile Înaltului Comisar OSCE pentru minoritățile naționale.

"Autoritățile din UTA Gagauz-Yeri apreciază înalt contribuția Consiliului Europei la consolidarea instituțiilor juridice și democratice din Republica Moldova. Ne așteptăm ca implementarea planului de acțiuni Consiliul Europei-Republica Moldova să contribuie la soluționarea contradicțiilor acumulate", a menționat Irina Vlah.

Foto: Facebook Irina Vlah
 
 
 

img21008925

img21008925

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!