ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președinția și-a desemnat candidatul la funcția de membru al CA

14:05 | 22.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a propus astăzi candidatura jurnalistului Ruslan Mihalevschi la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, din partea instituției prezidențiale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Președinției, demersul a fost deja expediat Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului.

Ruslan Mihalevschi este redactor-șef al ziarului „SP” din Bălți, unde activează de circa 20 de ani. De asemenea, el colaborează cu organizațiile din domeniul jurnalismului din Republica Moldova, în calitate de expert media.

Săptămâna trecută, Guvernul a înaintat candidatura Lilianei Vițu la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului.

Consiliul Audiovizualului este constituit din șapte membri, desemnați pentru un mandat de șase ani: trei sunt propuși de către fracțiunile parlamentare, doi - de organizațiile societății civile, unul - de Președinție și unul - de Guvern.

La 11 noiembrie, curent, Parlamentul a demis membrii Consiliului Audiovizualului după ce a respins raportul de activitate al instituției.

Foto: tv8.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!