ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Două spitale din capitală vor fi scoase din circuitul COVID-19

18:19 | 22.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău va scoate, la data de 1 decembrie, două instituții municipale de sănătate publică din circuitul sanitar pentru tratarea COVID-19, transmite MOLDPRES.
 
Primarul Ion Ceban a anunțat astăzi că, de la 1 decembrie, se va înceta vindecarea bolnavilor de coronavirus în Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie și va fi închis pentru tratamentul COVID-19 blocul vechi al maternităţii Spitalului Clinic Municipal "Gheorghe Paladi” unde erau amenajate 110 paturi de tratament.

Edilul a anunțat că și cele 30 de paturi amenajate la Spitalul Municipal pentru Copii din Chișinău "Valentin Ignatenco” vor fi reprofilate.

Pentru internarea pacienţilor cu coronavirus, din 1 decembrie vor rămâne active următoarele instituții medicale municipale: Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” cu 200 paturi; Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” cu 300 paturi; Spitalul Clinic Municipal „Sf. Treime” cu 100 paturi; Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii cu 100 paturi; Maternitatea nr. 2 cu 55 paturi.

În urmă cu un an și opt luni, la debutul pandemiei de coronavirus, autoritățile municipale au mobilizat 1 708 paturi în secţiile de profil şi 79 de paturi ATI pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!