ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei

17:17 | 22.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit astăzi cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, aflată în vizită la Chișinău. La întrevedere au participat membrii Delegației Legislativului la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul discuțiilor a fost abordată activitatea legislativă pe mai multe domenii – reformarea justiției și lupta împotriva corupției; promovarea drepturilor omului; reglementarea diferendului transnistrean.

Igor Grosu a precizat că Parlamentul de la Chișinău are o agendă plină pe aceste domenii și a salutat faptul că unele inițiative legislative au fost susținute în unanimitate de către deputați, indiferent de culoarea lor politică. Este vorba de legea pentru modificarea Constituției ce vizează Consiliul Superior al Magistraturii, dar și instituirea Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova. ”Este un semn bun pentru clasa politică, iar reforma justiției reprezintă un angajament important asumat de noul Parlament față de cetățeni”, a subliniat speakerul.

Totodată, Igor Grosu a ținut să comunice despre ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a celei domestice, precizând că femeile au un rol important în societate, iar în actualul Legislativ, majoritatea comisiilor permanente sunt conduse de femei.

Președintele Parlamentului a menționat în mod special suportul constant pe care Consiliul Europei îl oferă țării noastre pe parcursul celor 26 de ani de când Moldova este membru al forului european.

„Mulțumim pentru toată susținerea, simțim atenția dumneavoastră pentru toate procesele din țara noastră. Este o onoare și o responsabilitate pentru noi, în primul rând, față de așteptările cetățenilor care vor să trăiască într-un mediu sigur, în bunăstare, iar drepturile să le fie respectate”, a punctat Președintele Parlamentului.

Părțile s-au arătat interesate în continuarea parteneriatului, inclusiv în cadrul Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova în anii 2021-2024.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!