ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SPIA a descins la domiciliul a patru polițiști din Florești

08:51 | 23.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI au descins la domiciliul a patru angajați ai Inspectoratului de poliție Florești, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MAI, ofițerii SPIA au efectuat opt percheziții în cadrul unei cauze penale inițiată pentru purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și munițiilor.

Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în privința unui grup de funcționari publici cu statut special din cadrul Inspectoratului de poliție Florești, care folosindu-se de situația de serviciu, ilegal au însușit patru arme de foc, care anterior au fost deținute legal de un bărbat, decedat în anul curent.

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile și automobilele a patru angajați ai IP Florești, unul dintre care este fost șef al Inspectoratului de Poliție. Ca urmare a descinderilor, au fost depistate și ridicate opt arme de foc, 595 de cartușe, trei permise de port armă, toate păstrate ilegal.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la doi la șapte ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!