ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 6 000 de persoane au solicitat ambulanța în weekend

09:13 | 23.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. În perioada 19-21 noiembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 6094 de solicitări. În cadrul departamentelor de urgență ale instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 2 224 de pacienți, dintre care 473 copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, urgențele respiratorii au constituit cel mai frecvent motiv al solicitărilor – 1 337 de cazuri, urmate de cele cardiovasculare – 1 235, inclusiv 26 de pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 764 de solicitări, inclusiv 98 de accidente vasculare cerebrale.

Tot în week-end au fost înregistrate 21 de accidente rutiere, în urma cărora 27 de persoane cu diferite traumatisme au avut nevoie de acordarea asistenței medicale de urgență. Ulterior, 23 de pacienți au fost transportați la spitale.

În zilele de odihnă, medicii de pe ambulanță au acordat primul ajutor la zece persoane care s-au intoxicat cu medicamente și opt cu alcool. 

Foto: CNAMUP

img21008953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!