ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vaccinul Pfizer oferă protecție pe termen lung adolescenților de 12-15 ani

10:27 | 23.11.2021 Categorie: Externe

Washington, 23 nov. /MOLDPRES/. Vaccinul Pfizer oferă o protecţie puternică pe termen lung împotriva virusului Covid-19, se arată într-un studiu în stadiu avansat, realizat în rândul adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

O etapă importantă a studiului a demonstrat că două doze de vaccin arată o eficacitate de 100% împotriva COVID-19. Eficiența a fost măsurată de la şapte zile până la peste patru luni după a doua doză.

Studiile pe termen lung vor sprijini cererile planificate pentru aprobarea completă de către autorităţile de reglementare a vaccinului pentru grupa de vârstă 12-15 ani în Statele Unite şi în întreaga lume.

Pfizer şi BioNTech vor solicita autorizație pentru o doză de 30 de micrograme de vaccin pentru persoane cu vârsta de cel puţin 12 ani.

Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA a autorizat pentru utilizare de urgenţă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani în luna mai şi a aprobat pe deplin pentru utilizarea la persoanele cu vârsta de cel puţin 16 ani în august.

Foto: rbc.ru

img21008956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!