ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La posturile vamale Albița și Sculeni vor avea loc lucrări de construcție

11:49 | 23.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal al Republicii Moldova a anunțat astăzi participanții la traficul transfrontalier despre demararea, de către partea română, a lucrărilor de reabilitare a birourilor vamale de frontieră Sculeni și Albița, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, estimând că timpii de traversare a frontierei vor crește, atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri, pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se supun controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Direcția Generală a Vămilor din România sugerează utilizarea de rute alternative, cum ar fi punctele de trecere a frontierei Costești-Stânca, Lipcani-Rădăuți, Cahul-Oancea, Giurgiulești-Galați.

Conform datelor Serviciului Vamal, în prezent, posturile Sculeni-Sculeni, Leușeni-Albița și Giurgiulești-Galați sunt incluse în lista posturilor de inspecție la frontieră în care sunt organizate controale sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, urmând a se face demersuri pentru includerea postului vamal Costești-Stânca în această listă.

Pentru mai multe detalii, călătorii pot accesa pagina web a Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România.

Foto: dezvaluirea.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!