ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului a avut întrevederi cu conducerea Guvernului şi Parlamentului României

21:11 | 23.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, în această după-amiază, la București, cu conducerea Guvernului şi Parlamentului României, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Şefa statului a avut o întrevedere cu prim-ministrul interimar Florin Cîțu, ales astăzi în funcția de președinte al Senatului României. Președinta Maia Sandu i-a mulțumit pentru ajutoarele pe care le-a primit Republica Moldova în acest an pentru combaterea pandemiei. Oficialii au discutat şi despre continuarea proiectelor de interes pentru țările noastre.

La finalul întrevederii de la Guvern, miniștrii Educației din Republica Moldova și România au semnat Acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, un document așteptat de absolvenții din Republica Moldova. 

La Parlamentul României, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu noul șef al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu vicepreședinta Senatului României, Alina Gorghiu. Discuțiile au reconfirmat angajamentul comun de a dezvolta și mai departe relația specială dintre Republica Moldova și România, pe toate dimensiunile de cooperare.

La finalul vizitei oficiale pe care o efectuează astăzi la București, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu Florina Bran, conferențiar universitar și doctor în economie. Întâlnirea a avut loc la solicitarea președintei Maia Sandu pentru a-i înmâna Florinei Bran „Ordinul Republicii”, distincție de stat care i-a fost conferită soțului său, regretatul economist Paul Bran, pentru contribuția substanțială la formarea școlii de gândire economică din Republica Moldova. Profesorul Paul Bran a pus bazele Academiei de Studii Economice din Republica Moldova și a fost primul rector al ASEM.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!