ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Laboratorul Centrului de Sănătate Publică Soroca va efectua în premieră teste PCR

08:43 | 24.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Laboratorul de la Centrul de Sănătate Publică Soroca va efectua în premieră teste PCR pentru diagnosticarea SARS-CoV-2, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Secția de diagnostic de laborator din cadrul centrului sus-numit a fost reparată și dotată cu echipamentul necesar cu suportul OMS, USAID, UE și al Băncii Mondiale.

Noul compartiment al Laboratorului a fost dotat cu echipament performant de laborator, frigidere, distilatoare și autoclave care vor asigura evidența și stocarea bunurilor – a reactivelor PCR și consumabilelor, în condiții sigure de laborator, precum și gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea de laborator pentru respectarea cerințelor de biosecuritate, atât în cadrul laboratorului, cât și în mediul ambiant.

De asemenea, specialiștii de laborator din Soroca au fost instruiți de experții OMS în testarea PCR și antigen. Laboratorul va deservi raioanele Soroca, Florești și Drochia.

De la începutul pandemiei COVID-19, OMS a acordat suport tehnic în elaborarea Strategiei de dezvoltare a serviciului de laborator, a livrat teste si consumabile, a evaluat capacitățile existente ale laboratoarelor din țară și a estimat necesitățile în baza prognozelor, elaborând și ajustând procedurile de investigare de laborator și organizare a programelor de control al calității în laborator.

Foto: MS

img21008990

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!