ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în domeniul sănătății

11:43 | 24.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. În Republica Moldova se atestă un necesar mare de asistenți medicali. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, în instituțiile sanitare pentru acești specialiști sunt vacante 176 de locuri de muncă, transmite MOLDPRES.

ANOFM a publicat date despre posturile de muncă vacante în țară, astfel la data de 22 noiembrie erau libere peste 11 500 de locuri de muncă.

În profil teritorial, cele mai multe locuri vacante sunt înregistrate în municipiile Chișinău și Bălți - 5 452 și, respectiv, 1 228. Cele mai puține locuri de muncă libere se atestă în raionul Drochia - 32. 

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri vacante este condus de cel al sănătății unde sunt anunțate 436 de locuri de muncă disponibile. Instituțiile sanitare au nevoie de 176 de asistenți medicali, 82 de medici cu profil general și de 79 de medici specialiști.

Locul secund al disponibilităților de muncă revine inspectorilor și ofițerilor - 345, dintre care 127 de inspectori, 70 de ofițeri de sector, 69 de ofițeri de investigație.

Pe locul al treilea al necesarului de personal se află instituțiile de învățământ unde se atestă 158 de locuri vacante de profesori la diverse materii.

img21008996

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!