ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a întărit paza la graniţa cu Belarus, de teama migranților

12:28 | 24.11.2021 Categorie: Externe

Kiev, 24 nov. /MOLDPRES/. O „operaţiune specială” în apropierea graniţei cu Belarus a fost începută recent de Ucraina în încercarea de a întări apărarea acestei frontiere şi a împiedica o criză a migraţiei, a anunţat miercuri Serviciul frontierei de stat ucrainene, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

La hotarul cu Belarus, Kievul a desfăşurat 8.500 de soldaţi şi ofiţeri de poliţie pentru a împiedica posibile tentative ale migranţilor de a trece această frontieră.

Ucraina se învecinează cu Belarus şi cu mai multe state din UE, și este îngrijorată că migranţii blocaţi la frontierele poloneze şi ale țărilor baltice ar putea încerca să ajungă în Uniunea Europeană prin Ucraina.

UE acuză regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko de faptul că a orchestrat acest aflux de migranţi - majoritatea provenind din Orientul Mijlociu - eliberându-le vize, ca să se răzbune pentru sancţiunile occidentale.

Kievul a comunicat că unităţi de paraşutişti au efectuat exerciţii în regiunea sudică Nikolaev, în apropierea principalului port maritim ucrainean, Odesa, şi de peninsula Crimeea, ocupată de Rusia în 2014.

Acțiunile vin într-un context în care în ultimele zile, SUA, NATO şi Uniunea Europeană şi-au exprimat îngrijorarea în privinţa mişcărilor de trupe ruse din jurul Ucrainei.

Foto: EPA

img21008998

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!