ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

ASP va iniţia o nouă licitaţie pentru achiziţionarea blanchetelor de acte mai sigure

11:38 | 24.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Agenția Servicii Publice (ASP) va iniţia o nouă licitație pentru achiziționarea blanchetelor şi echipamentelor, necesare pentru mai multe categorii de acte eliberate de instituţie. Despre aceasta a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, directorul ASP, Mircea Eşanu, transmite MOLDPRES.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom lansa o nouă licitație pentru blanchete și echipamente necesare. Licitația este pentru un contract de trei ani, pentru circa trei milioane de blanchete de acte, dintre care jumătate vor fi pașapoarte”, a relevat Eşanu.  

Conform oficialului, costul estimativ al achiziţiei este de 430 de milioane de lei, însă în urma licitației acesta ar putea coborî.

Şeful ASP a menţionat că noul echipament va permite eliberarea pentru cetăţenii Republicii Moldova a unor acte mai securizate, în conformitate cu noile standarde de protecţie internaţionale. În acelaşi timp, sursa citată a estimat că noile acte ar putea să fie mai ieftine pentru deţinători. „Nu anticipăm o scădere de preţ pentru buletinele de identitate, însă costul paşapoartelor ar putea să fie redus cu două sute de lei”, a precizat Eşanu.

Totodată, directorul Agenţiei Servicii Publice a insistat să aprecieze că noua licitaţie va fi absolut obiectivă, în conformitate cu toate normele de rigoare. „Ţin morţiş să spun că noul caiet de sarcini nu va avea un cost ascuns şi am exclus posibilitatea pentru ofertanţi să includă costurile Royalty”, a rezumat Mircea Eşanu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!