ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Coaliția semafor” va prezenta acordul de guvernare a Germaniei

12:33 | 24.11.2021 Categorie: Externe

Berlin, 24 nov. /MOLDPRES/. Acordul de coaliție dintre cele trei partide care vor forma noul guvern german – Partidul Social-Democrat (SPD), Verzii şi Partidul Liberal Democrat (FDP) – va fi prezentat miercuri, 24 noiembrie după-amiază, la finalul a circa două luni de negocieri, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Textul acordului urmează să fie făcut public la o conferinţă de presă anunţată de toate cele trei formaţiuni, care va avea loc la Berlin la ora 15:00 (14:00 GMT).

Candidatul coaliției la postul de cancelar este de aşteptat să devină ministrul de Finanţe şi vicecancelarul Olaf Scholz (SPD).

Conținutul acordului dintre cele trei partide mai trebuie să primească avizul membrilor de partid şi Germania va dispune de prima sa „coaliţie semafor” la nivel federal, denumire inspirată de culorile celor trei formaţiuni politice.

După un deceniu și jumătate de guvernare, blocul conservator al Angelei Merkel – Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi aripa sa bavareză, Uniunea Creştin Socială (CSU) – va trece în opoziţie.

Foto: g4media.ro

img21009000

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!