ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații din sănătate și cei din prima linie vor primi de luni a treia doză de vaccin

13:43 | 24.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Lucrătorii medicali, angajații din prima linie, vârstnicii și persoanele imunodeficiente și cu comorbidități vor putea primi de luni, 29 noiembrie, doza booster de vaccin. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă de către conducerea Ministerului Sănătății, comunică MOLDPRES.

Secretarul de stat Svetlana Nicolaescu a menționat că doza booster se va administra la un interval de cel puțin șase luni pentru cei imunizați cu Pfizer și Moderna și după două luni pentru cei vaccinați cu Janssen. “În cazul dozei booster se aplică atât scheme cu același vaccin cu care a fost realizată schema primară, dar sunt absolut recomandabile și schemele încrucișate”, a spus oficialul.

Ea a precizat că și persoanele care s-au imunizat peste hotare, pot primi doza booster în Moldova.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 1 594 761 de doze de vaccin, cu două doze fiind imunizate 918 857 de persoane. Autoritățile din sănătate anunță că pentru a atinge imunitatea necesară, trebuie să fie imunizată peste 70 la sută din populația țării.

img21009007

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!