ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

15:50 | 24.11.2021 Categorie: Comunicate

Reparația podului de pe drumul M1, amplasat în apropierea localității Hrușova din raionul Criuleni – inspectată în cadrul unei vizite pe șantier

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. În cadrul unei vizite în teritoriu întreprinsă de ASD, au fost inspectate lucrările de reparație a podului de pe drumul M1 Frontieră cu România – Leușeni – Chișinău –  Dubăsari – frontiera cu Ucraina, în preajma localității Hrușova din raionul Criuleni.

Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan și directorul adjunct Iurie Pașa, au monitorizat șantierul și elementele utilizate la construcția podului, cât și corespunderea lucrărilor executate cu proiectul.

„Am solicitat să fie respectate cu strictețe cerințele contractuale, normativele în vigoare și caietele de sarcini. Podul de pe drumul M1, km 108.97 este un obiect de importanță strategică, traficul rutier din zonă fiind intens”, a reiterat Sergiu Bejan.

În context, antreprenorul S.A. Drumuri Criuleni a fost atenționat despre necesitatea echipării corespunzătoare a muncitorilor și prezența permanentă a responsabililor pe șantier. Totodată, ASD a reiterat că este deschisă să ofere suport pentru soluționarea problemelor tehnice în cazul apariției acestora.

Antreprenorul și-a asumat obligația să finalizeze integral lucrările contractuale în anul 2022.

Administrația de Stat a Drumurilor a atenționat anterior participanții la trafic despre restricționarea circulației rutiere pe drumul M1, în apropierea localității Hrușova din raionul Criuleni, pe perioada de execuție a lucrărilor de reparație a podului, traficul rutier fiind deviat pe drumurile R4 R6 – Goian – Criuleni – M1 și G72  R6 – Braniște – Criuleni.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!