ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Construcţia unui pod peste râul Bâc va fi finalizată până la sfârșitul anului

18:34 | 24.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Lucrările de construcție a podului peste râul Bâc și pasajului peste calea ferată pe drumul național M1 Frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 95-96, înregistrează un progres de execuție de circa 96%. Lucrările urmează să fie finalizate către sfârșitul anului curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), în prezent, antreprenorul efectuează lucrări de instalare a rosturilor de dilatare, montare a elementelor de dirijare a circulației rutiere, consolidare a terasamentelor și finalizare a iluminatului stradal.

Urmează să mai fie executate lucrări de montare a indicatoarelor rutiere și aplicare a marcajului.

“Construcția podului peste râul Bâc și a pasajului peste calea ferată este un proiect complex, strategic important pentru infrastructura Republicii Moldova, or, din acest motiv monitorizăm în permanență desfăşurarea lucrărilor”, a estimat directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Proiectul are o valoare de peste 34 milioane de lei și este finanțat din sursele Fondului rutier. 

Foto: ASD

img21009015

img21009015

img21009015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!