ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Procedura de corectare a erorilor comise la atribuirea în proprietate a terenurilor va fi simplificată

16:05 | 24.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi modificări la Regulamentul privind modul de corectare a erorilor comise în procesul atribuirii în proprietate a terenurilor. Documentul prevede reducerea termenului de executare a lucrărilor de corectare și facilitarea procesului de rectificare a erorilor de măsurare, proiectare sau a altor neconformități, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Potrivit modificărilor, inițierea procesului de corectare se va efectua în baza deciziei consiliului local numai în cazul corectării masive a erorilor. Totodată, inițierea lucrărilor de corectare a erorilor poate fi executată și selectiv, la solicitarea unui proprietar. 

Timpul de examinare a documentației cu privire la corectarea erorilor va fi redus de la 15 la 10 zile lucrătoare. Tot la 10 zile lucrătoare va fi redus și termenul în care comisia de soluţionare a cererilor de rectificare va întocmi procesele-verbale și va comunica rezultatele titularilor de drept. 

De asemenea, dacă în urma unei erori de măsurare, în conturul supus proiectării au apărut bunuri imobile neatribuite, care au fost ulterior înregistrate după unitatea administrativ-teritorială, compensarea deficitului de suprafață va putea fi efectuată din contul acestor bunuri imobile. 

Lucrările de corectare a erorilor comise în procesul atribuirii în proprietate a terenurilor sunt executate de către Agenţia Servicii Publice şi structurile sale teritoriale, întreprinderile de stat/municipale şi cele private care dispun de ingineri cadastrali certificaţi.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!