ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Executivul a alocat 10,8 mln de lei pentru sportivii care au obținut performanțe remarcabile la competițiile internaționale

16:15 | 24.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a acordat Ministerului Educației și Cercetării suma de 10,8 mln de lei pentru premierea sportivilor care au obținut performanțe remarcabile la competițiile internaționale. Banii au fost alocați astăzi din fondul de rezervă al Guvernului, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Premiile vor fi acordate sportivilor care au obținut performanțe în cadrul ediției a XXXII-a a Jocurilor Olimpice de vară și ediției a XVI-a a Jocurilor Paralimpice din anul 2021, or. Tokyo, Japonia, precum şi antrenorilor, și medicilor care au pregătit lotul olimpic. Lista premianților poate fi accesată aici: https://bit.ly/3FYQA0j

La Jocurile Olimpice 8 sportivi din țara noastră au obținut rezultate între locurile I-VIII, iar la Jocurile Paralimpice au fost premiați 5 sportivi, reprezentanți a 6 federații sportive naționale.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!