ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Guvernul a aprobat Acordul moldo-lituanian privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere

17:16 | 24.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a acceptat astăzi proiectul hotărârii Executivului cu privire la aprobarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și cel al Republicii Lituania privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere, semnat la 7 octombrie curent, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Prevederile prezentului Acord vor oferi cetățenilor Moldovei stabiliți permanent sau provizoriu în Lituania, un șir de beneficii cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la schimbarea permiselor de conducere și de cheltuielile aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea încheierii contractelor de muncă. 

„Un proiect foarte important pentru cetățenii din diasporă, conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere este o prioritate pentru noi, vă rog să continuăm să muncim în beneficiul cetățenilor noștri”, a punctat Prim-ministrul Natalia Gavrilița. 

Acordul continuă măsurile de politică externă ale Republicii Moldova, orientate spre dezvoltarea și consolidarea bunelor relații cu statele membre ale Uniunii Europene. Astfel, prin intermediul acestui document, atât cetățenii Moldovei cât și cei ai Lituaniei, vor beneficia de dreptul de a converti permisul de conducere, fără a susține examenele teoretice și practice, fapt care corespunde intereselor ambelor state.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!