ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor a crescut

08:36 | 25.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor a crescut cu aproape 3% în ultima săptămână. În creștere cu 37 de procente a fost și numărul îmbolnăvirilor în rândul gravidelor, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în perioada 15 – 21 noiembrie 2021, au fost înregistrate 5 391 de cazuri de COVID-19, dintre care 2 462 în regiunea transnistreană.

„Chiar dacă numărul îmbolnăvirilor este în scădere, riscul de răspândire a virusului COVID-19 rămâne înalt, de aceea trebuie să fim vigilenți. Venim din nou cu îndemnul către populație de a se vaccina, deoarece imunizarea împotriva SARS-CoV-2 este cea mai sigură și eficientă modalitate de a învinge pandemia. De asemenea, este important să respectăm în continuare măsurile de sănătate publică: purtarea măștii de protecție în spațiile închise, spălatul regulat pe mâini, menținerea distanței sociale de cel puțin 1,5 metri. Combaterea pandemiei este responsabilitatea noastră comună, nu doar a sistemului medical”, a menționat Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

Conform statisticilor oficiale, până în prezent, acoperirea națională cu o doză de ser anti-COVID constituie peste 28%, în total fiind administrate 1.591.492 de doze.

img21009035

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!