ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

12 candidați au depus dosarele pentru funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

08:52 | 25.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a recepționat dosarele candidaților la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, comunică MOLDPRES.

Potrivit secretariatului Parlamentului, până la data de 22 noiembrie 2021, la comisie au fost depuse dosarele următorilor candidați la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului: Ruslan Mihalevschi, propus de președintele Republicii Moldova, Liliana Vițu-Eșanu, propusă de Guvern, Orest Dabija și Larisa Turea, propuși de fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, Tatiana Crestenco, propusă de Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Anastasia Svetlicinîi, propusă de Fracțiunea Partidului ȘOR, Eugeniu Rîbca, Ana Gonța, Valeriu Saharneanu, Larisa Călugăru, Alexandru Verșinin, propuși de organizații ale societății civile și Marcel Drăgan (dosar incomplet).

Membrii Comisei de profil au anunțat că vor invita pentru audieri candidații ale căror dosare vor întruni cerințele prevăzute de Codul serviciilor media audiovizuale.

Potrivit legislației, Consiliul Audiovizualului este format din șapte membri, unul propus de Președintele Republicii Moldova, unul propus de Guvern, trei propuși de fracțiunile parlamentare și doi membri propuși de organizațiile societății civile. Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați pentru un singur mandat de șase ani.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!