ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Criza sanitară din Germania pune în dificultate noua coaliție guvernamentală

12:28 | 25.11.2021 Categorie: Externe

Berlin, 25 nov. /MOLDPRES/. De la începutul pandemiei Covid-19, în Germania au murit 100.119 persoane. Institutul Robert Koch (RKI) a înregistrat 351 de morţi în ultimele 24 de ore, în plin val al epidemiei, relatează  MOLDPRES cu referire la G4Media.

Tot astăzi, RKI a înregistrat 75.961 de îmbolnăviri de COVID-19, un nou „record”, iar prima economie europeană se teme de o saturare a spitalelor.

Rămâne foarte înaltă rata incidenţei COVID-19, care în ultimele şapte zile a atins un „record” de 419,7 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Evoluția ascendentă a pandemiei pune în dificultate noua coaliţie guvernamentală, care urmează să preia conducerea ţării în decembrie.

În ultimele două săptămâni, spitalele din anumite landuri se confruntă deja cu o „supraocupare acută”, care face necesare transferuri de pacienţi COVID-19, a avertizat luni preşedintele Federaţiei germane de Medicină Intensivă Gernot Marx.

Foto: bbc.co.uk

img21009048

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!