ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Qatarul a donat două mașini electrice Ministerului Afacerilor Interne

13:21 | 25.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Doua mașini electrice, o ambulanță și o mașină de pompieri, au fost donate astăzi Ministerului Afacerilor Interne de Ambasada Statului Qatar la Chișinău, comunică MOLDPRES.

Donația a fost făcută conform instrucțiunilor Sheikhului Khalid bin Khalifa al Thani, premier și ministru de Interne al Qatarului, în contextul continuării cooperării bilaterale. La ceremonia de transmitere a donației au fost prezenți secretarul de stat al MAI, Serghei Diaconu, și Hamad Bin Rashid al Athba, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova.

Însărcinatul cu afaceri qatarez a menționat că donația de astăzi va contribui la ridicarea nivelului serviciilor oferite de Ministerul de Interne al Republicii Moldova în domeniul securității, siguranței și prevenirii incendiilor.

La rândul său, Serghei Diaconu a mulțumit Statului Qatar pentru sprijinul acordat țării noastre și Ambasadei pentru eforturile depuse, care au contribuit la ridicarea nivelului de cooperare dintre cele doua țări.

Donația de astăzi este a doua din luna curentă oferită de Statul Qatar Ministerului Afacerilor Interne. La data de 10 noiembrie, un lot de tehnică de calcul a fost transmisă poliției. În iunie anul curent, circa 3,5 tone de ajutor medical au fost oferite Chișinăului de Statul Qatar în contextul pandemiei de COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!