ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Urmărirea penală pe dosarul „7 aprilie” a fost reluată, anunță PCCOCS

13:28 | 25.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a reluat urmărirea penală pe dosarul evenimentelor din 7 aprilie 2009 și a dispus instrumentarea dosarului de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), comunică MOLDPRES.

Urmărirea penală a fost reluată în urma verificării informației relatate de către cetățeanul Boris Sprîncean, în cadrul unei emisiuni televizate din data de 10 noiembrie 2021 și ulterior depunerii unei sesizări la acest subiect de către deputatul Lilian Carp.

În continuare, procurorii PCCOCS urmează să întreprindă acțiunile procesual-penale necesare investigării, inclusiv a versiunii înaintate de către participantul la emisiune, potrivit căruia, anumite persoane pregătite aveau rolul de deturnare a evenimentelor, prin folosirea armelor de foc.

Conform PCCOCS, investigațiile vor fi efectuate inclusiv prin prisma infracțiunilor de uzurpare a puterii de stat, dezordinilor în masă și imperativului securității naționale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!