ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Unificată de Control s-a întrunit la Bender

16:02 | 25.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit astăzi, la Bender, în ședință ordinară săptămânală, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul discuțiilor pe subiecte organizatorice, s-a decis includerea unui nou membru în delegația Federației Ruse, iar partea moldovenească a anunțat înlocuirea unui observator militar, al cărui mandat a expirat.

Comandamentul Militar Întrunit a raportat situația în Zona de Securitate în perioada 17-23 noiembrie 2021. Printre incidente, militarii au remarcat două cazuri, la Coșnița și la Rezina, când localnicii au depistat în sol câte un obuz vechi, ambele nefuncționale, rămase din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În ambele cazuri, obuzele au fost ridicate regulamentar de către geniștii Armatei Naționale și transportate pentru dezamorsare în condiții de siguranță.

A fost aprobat planul activităților comune ale Forțelor Mixte de Menținere a Păcii pentru anul 2022.

Starea utilajelor și infrastructurii posturilor Forțelor Mixte de Menținere a Păcii a fost analizată în contextul unei informații care se prezintă trimestrial de Comandamentul Militar Întrunit conform unei decizii a Comisiei Unificate de Control din 2009.

Comisia se va întruni peste o săptămână pentru a relua discuțiile pe probleme importante din Zona de Securitate.

Foto: Biroul de reintegrare

img21009059

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!