ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

18:02 | 25.11.2021 Categorie: Comunicate

Combaterea violenței împotriva copiilor din Republica Moldova – prioritate pentru Ministerul Educației și Cercetării

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. La 25 noiembrie a.c., Secretarul de Stat al Ministerului Educației și Cercetării Galina Rusu a participat la Conferința Națională ,,Protecția copiilor din Republica Moldova împotriva violenței", organizată în cadrul Proiectului „Combaterea violenței împotriva copiilor din Republica Moldova", implementat de către Consiliul Europei, oficiul Chișinău.

Domnia sa a exprimat înalta apreciere a suportului acordat de către Consiliul Europei prin instruirea cadrelor didactice din instituțiile de educație timpurie, în vederea prevenirii abuzului sexual față de copiii mici.

Cei circa 100 de educatori și manageri de grădinițe, instruiți în perioada 2018-2021, reprezintă nu doar o comunitate promotoare a educației fără abuz, dar și o resursă pentru colegii lor.

Au fost accentuate:

- importanța formării continue a cadrelor didactice privind instrumentele de prevenire și detectare a  semnelor  timpurii  de posibile cazuri de violență și abuz sexual;

- conștientizarea gravității impactului violenței de orice fel asupra dezvoltării sănătoase a copiilor de către părinți, îngrijitori, responsabili din alte domenii și de către societate, în general;

- necesitatea instruirii copiilor pentru a-i ajuta să evite situații care ar putea genera cazuri de abuz și de violență.

În cadrul ședinței finale a Comitetului de Coordonare a Proiectului, Secretarul de Stat a reiterat disponibilitatea și deschiderea Ministerului Educației și Cercetării de a continua colaborarea cu partenerii europeni în vederea dezvoltării și implementării unor noi proiecte menite să consolideze capacitățile societății în prevenirea cazurilor de violență și de abuz sexual față de copii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!