ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Piotr I. Ceaikovski va avea loc la Opera Națională

08:16 | 26.11.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va prezenta mâine, începând cu ora 17.00, spectacolul ”Evgheni Oneghin”, operă în trei acte de Piotr I. Ceaikovski, după romanul omonim al lui A.S. Pușkin în regia Eleonorei Constantinov, informează MOLDPRES.

Premiera mondială a avut loc la 29 martie 1879, la Teatrul Mic din Moscova, premiera la Chișinău - pe 13 decembrie 1956, la Teatrul Moldovenesc de Operă, Balet și Dramă. Premiera versiunii curente - la 2 martie 1985, la Teatrul Academic de Stat de Operă și Balet al RSS Moldovenești.

Sâmbătă și duminică, la 18.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” va fi jucat spectacolul ”Plictiseală de toamnă”, după piesa scriitorului rus Nikolai Nekrasov pusă în scenă de Serghei Pukhlyakov (Moscova). Este o comedie plină de o multitudine de situații amuzante, există însă și un sens profund serios. Sub urletul vântului de toamnă, singurătatea și golul încep să umple fantomele trecutului...

Tot mâine și poimâine, la 18.00, Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” va oferi publicului spectacolul ”Jubileul” de A. P. Cehov în regia lui Slava Sambriș. Este un vodevil al grandomaniei, prezentat în adevărata lui lumină ca pe un revers al sărăciei spirituale, care scoate în prim plan fricile și punctele slabe ale omului mărunt.

Pe 27 noiembrie, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Aveți ceva de declarat?”, montat de Petru Hadârcă după piesa “Puricele în ureche”, scrisă de comediograful francez Georges Feydeau, iar la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Fiți sănătos, Domnule!” de Pierre Chesnot în regia lui Petru Vutcărău, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Prințesa de cartier” de Andrei Ivanov în regia lui Alexandru Grecu și la 19.00, Teatrul”Geneza Art” – spectacolul ”Mâncare pentru monștri”, inspirat din Paolo Genovese, regie Daniela Burlaca.

Duminică, la 17.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va prezenta spectacolul ”Oscar și Tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt în regia lui Petru Vutcărău, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Dosarele Siberiei” de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile Ecaterinei Chele și Margaretei Cemârtan-Spânu, foste deportate, și ale lui Ion Moraru, fost condamnat politic, la 18.30, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Fazanul” de Georges Feydeau în regia lui Slava Sambriș și Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau în regia lui Alexandru Grecu, la 19.00  Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca și la ”Teatrul Fără Nume” – spectacolul  ”Cum să omorâm bătrâna” de John Patrick în regia lui Mihai Țărnă.

Spectacolele se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție antiepidemice. 

img21009074

img21009074

img21009074

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!