ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Decizia privind Acordul moldo-lituanian de recunoaștere a permiselor de conducere a fost publicată în Monitorul Oficial

08:12 | 26.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de vineri, 26 noiembrie, a publicat Hotărârea Cabinetului de miniştri de aprobare a Acordului între Guvernul Republicii Moldova și cel al Republicii Lituania privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere, semnat la 7 octombrie curent, transmite MOLDPRES.

Prevederile Acordului vor oferi cetățenilor Moldovei, stabiliți permanent sau provizoriu în Lituania, un șir de beneficii cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la schimbarea permiselor de conducere și de cheltuielile aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea încheierii contractelor de muncă. 

Acordul continuă măsurile de politică externă ale Republicii Moldova, orientate spre dezvoltarea și consolidarea bunelor relații cu statele membre ale Uniunii Europene. Astfel, prin intermediul acestui document, atât cetățenii Moldovei, cât și cei ai Lituaniei, vor beneficia de dreptul de a converti permisul de conducere, fără a susține examenele teoretice și practice, fapt care corespunde intereselor ambelor state.

Sursă: monitorul.gov.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!