ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Orhei a fost deschis un complex apicol

09:23 | 26.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Un complex apicol de colectare, procesare, ambalare și depozitare a mierii de albine a fost inaugurat ieri la Orhei, grație unui grant oferit de Banca Mondială prin intermediul Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P), transmite MOLDPRES.

În 2019, cinci apicultori orheieni s-au asociat și au creat o cooperativă de întreprinzători în scopul modernizării sectorului apicol și creșterii competitivității produselor apicole pe piețele de desfacere.

Astfel, o sută de mii de dolari au constituit investițiile membrilor cooperativei, suma de circa opt sute de mii de dolari a fost accesată printr-un credit prin intermediul proiectului „Livada Moldovei”, iar în urma depunerii dosarului de aplicare la MAC-P în anul 2020, grupul de producători a beneficiat de 350 de mii de dolari.

„Sunteți un exemplu de tenacitate pentru producătorii apicoli, mai ales pentru faptul că ați decis să vă uniți forțele și cunoștințele prin asociere. Vă urez să înfruntați toate provocările, să consolidați investițiile și să livrați produse cu valoare adăugată pe piețele externe”, a declarat la eveniment ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Gherciu.

Pe parcursul anului 2021, la Orhei au avut loc lucrări de construcție a centrului de colectare, procesare și ambalare a mierii de albine, ce au fost finalizate în toamna curentă. În prezent, complexul are o capacitate de depozitare a circa cinci sute de tone de producție finită, fiind dotat cu echipament de prelucrare și ambalare a mierii de albine.

Foto: MAIA 

img21009079

img21009079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!