ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Guvernul a decis alocarea a 1,3 mlrd lei pentru cesionarea datoriei Termoelectrica către Moldovagaz

10:31 | 26.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul Hotărârii de Guvern privind alocarea mijloacelor financiare și încheierea unei tranzacții, care prevede soluționarea problemei aprovizionării neîntrerupte a consumatorilor cu gaze naturale și evitarea sistării livrării acestora, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Pentru evitarea crizei pe piața gazelor, s-a decis cesionarea către SA „Energocom” a creanțelor deținute de SA „Moldovagaz” față de SA „Termoelectrica”, create ca urmare a livrării anterioare a gazelor naturale, cu valoarea nominală totală de 1.330.621.613,66 (un miliard trei sute treizeci milioane șase sute douăzeci și una mii șase sute treisprezece lei și 66 bani). 

Datoriile au fost formate în perioada 2002-2008, în contul livrării de către SA „Moldovagaz” a gazului natural către SA „Termoelectrica”. Datoriile sunt confirmate prin decizii judecătorești și se află în procedură de executare. În termeni proximi, SA „Energocom” împreună cu SA „Termoelectrica” vor semna un Acord ce va conține graficul de rambursare a creanțelor respective. 

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!