ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bicicliștii din Chișinău vor organiza o plimbare protest

14:04 | 26.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Comunitatea bicicliștilor din capitală va desfășura astăzi o acțiune de protest pe biciclete, transmite MOLDPRES.

Alianța Biciclete Chișinău, asociație neguvernamentală care apără drepturile bicicliștilor, a anunțat pe rețelele de socializare organizarea unei plimbări de protest la adresa Primăriei municipiului și Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit asociației, cele două instituții sunt responsabile de implementarea transportului alternativ în capitală. ”Plimbarea protest pe bulevardul Ștefan cel Mare va avea două opriri - în fața primăriei, care este responsabilă de crearea infrastructurii pentru biciclete în Chișinău și în fața Ministerului de Interne ,care este responsabil de modificarea și îmbunătățirea Regulamentului Circulației Rutiere”, se arată în anunț.

Conform asociației bicicliștilor, în pofida eforturilor depuse de către această comunitate de a conlucra cu municipalitatea, infrastructura dedicată întârzie să apară iar MAI, de peste doi ani, întârzie procesul de modificare a Regulamentului Circulației Rutiere în favoarea bicicliștilor.

Startul protestului pe bicicletă va fi dat la ora 18:00 în scuarul dintre străzile 31 August și A. Pușkin.

Foto: agora.md

img21009092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!